Biotoopverbetering

Leer inzicht krijgen in fauna en flora mengsels, weet hoe je ze beste toepast, kwaliteit kunnen onderscheiden, de werking ervan begrijpen, mogelijkheden tot combineren van verschillende types om zo een hogere impact te hebben op insecten en dieren, samen voor verantwoorde en duurzame beheerjacht!

Beleef de natuur en beheerjacht nog intenser door uw kennis op dit vlak aan te scherpen en bewuster te worden van mogelijkheden en noden op vandaag.

Biotoop beheer in al zijn aspecten van aanplant van bossen, bossingels, houtkanten, aanplant gemengde landelijke hagen, aanleg of opwaarderen van poelen, Inzaaien van eigen fauna en flora akkermengsels voor zowel klein als grofwild. In kaart brengen van biotopen, bepalen van type biotoop, op punt zetten ervan. Dit alles loopt samen met de ondersteuning en opbouw van biodiversiteit op vlak van fauna en flora.

Wil u de jacht positief in beeld brengen en een volwaardige partner zijn van de natuur en zijn bewoners, dan moet u op de hoogte zijn van de mogelijkheden op dit vlak. In een bijna 2 uur durende lezing geeft Nico Deryckere (biotoopjachtconsulent) inzicht in alle facetten van analyse, verbeteren en onderhouden van de flora in het jachtveld.
De lezingen worden gepland op aanvraag, deze lezing is bij uitstek geschikt voor uw WBE (bijvoorbeeld direct na de ledenvergadering) en voor jachtgenootschappen en wordt bij u op locatie gegeven.

Een mooi onderwerp dat hout snijdt, voor flora, fauna en de beheerder van het jachtveld.

Cursus informatie

Kosten

€ 250,-

Extra info

Kosten lezing zijn exclusief kilometervergoeding.

Interesse?