herladen van geweerpatronen

De cursus herladen is bedoeld voor de beginnende herlader van geweerpatronen. Tijdens deze cursus worden de basisprincipes van het herladen behandeld aan de hand van een power point presentatie. De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Na afloop van de cursus ontvangen de deelnemers een certificaat.

Alle aspecten van het herladen komen aan bod. We doorlopen de werkzaamheden die met herladen samengaan zoals reinigen van de huls, het weer op maat maken van de huls en natuurlijk het proces hoe van een huls een complete (jacht)patroon te maken.

Naast deze werkzaamheden worden ook de onderdelen van een geweerpatroon uitvoerig bekeken. Iedereen wil toch graag weten hoe een huls wordt gemaakt, welk kruit wel of niet te gebruiken en welk slaghoedje het beste is voor jou eigen patroon?

We starten met de theorie die wordt gevolgd dor de praktijk. Tijdens het “doe-deel” voer je zelf alle handelingen zelf uit die ervoor nodig zijn zelf een geweerpatroon te maken.
 

Cursus informatie

Kosten

€ 95,-

Extra info

inclusief hand-out en lunch. PS. Gemaakte patronen tijdens de cursus kunnen worden meegenomen als men in bezit is van een Erkenning WECG (kan eenvoudig aangevraagd worden via Bijzondere Wetten)

Interesse?