Voorbereidende schietvaardigheidstraining (voor het schieten op lange afstanden tot 1000 meter)

Als je gaat schieten op lange afstanden zijn er een hoop factoren die invloed hebben op je resultaten. Je munitie moet in orde zijn. Minimale afwijkingen op 100 meter, zijn op 1000 meter 10x zo groot. 
Je optiek is belangrijk. Tenslotte, wat je niet kan zien, kan je ook niet raken. Maar ook de invloeden van buitenaf, zoals de windsnelheid, de windhoek, de temperatuur en de luchtvochtigheid.

Deze schietvaardigheidstraining zal worden gegeven door Marco Been. Hij draait al jaren mee in de top van het lange afstand schieten. In 2016 is hij Europees Kampioen F Class geworden en in 2016 en 2017 is hij ook Europees Kampioen geworden met de 4 man Team shoot. Van dit team was hij zowel de windcoach als schutter.

Om trefzeker te zijn op de lange afstanden moet de basis perfect in orde zijn. Daarom zal deze training ook gegeven worden op 100 meter. In deze praktijkgerichte training gaan we de basis leggen voor het schieten op lange afstanden. De training zal in kleine groepen gegeven worden om iedereen voldoende tijd en aandacht te kunnen geven.

Je neemt je eigen kogelgeweer en munitie mee. We gaan de snelheid meten van jouw munitie en zetten een ballistische kogelbaan uit van 0 tot 1000 meter. We controleren je materiaal en kijken hierbij wat de mogelijkheden en beperkingen zijn. Het grootste gedeelte van de training zal liggend worden geschoten, maar ook andere schietposities zullen worden behandeld.

In het theoretische gedeelte bespreken we alle externe factoren die de kogel beïnvloeden in zijn vlucht onderweg naar het doel op lange afstanden. We gaan in op de werking van optiek. Hoe werkt het precies, wat zijn de verschillen en hoe krijg ik de juiste instellingen. Verder worden de schiethoudingen en de techniek die resultaat geven besproken.

Door het verfijnen van de techniek, het vergroten van uw kennis en uw materiaal worden uw schoten beter zowel op de korte als de lange afstanden. Door uw limieten op te zoeken en uw beperkingen te kennen zal uw schietvaardigheid verbeteren.

Na deelname aan deze training heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan de vervolg training om de opgedane kennis in de praktijk te brengen. Bij deze vervolgtraining gaan we schieten tot 1000 meter. Deze training zal gegeven zal worden in Bisley, Engeland. 
 

Cursus informatie

Wanneer

10-11-2018

Locatie

Schietsportvereniging Als ’t Moet, Zwijndrecht

Beschikbare plaatsen

10

Kosten

€ 225,-

Extra info

Dagopleiding, met een theorie gedeelte en een praktijk gedeelte, inclusief lunch. Eigen kogelgeweer met richtkijker en munitie (ca. 60 patronen) meenemen

Interesse?