Zweetwerk

Wie aan serieuze zweetwerktrainingen deel wil nemen kan 1 x per 2 weken trainen in Roosendaal. Zweetsporen worden afgewisseld met sporen uitgezet met de sporenschoen.

Gehoorzaamheid, het verwijzen, commando’s in het spoor, lijngehoorzaamheid, schotvastheid en voorkomen aansnijden zijn zaken die getraind worden.

Daarnaast worden er clinics georganiseerd zoals bepalen plaats van aanschot en vinden en herkennen van uitschot.

Een andere clinic omhelst een spoor dat is uitgezet met een levend wildzwijn, een gezondspoor of een wondspoor. Op het eindpunt zal dit wildzwijn dan ook aanwezig zijn en zal de hond dus daadwerkelijk een dier op het eindpunt van het spoor aantreffen. Deze clinic vindt plaats in Duitsland.

Getraind wordt er ter voorbereiding voor het afleggen van een ORWEJA proef óf voor een Gebrauchshundeprüfung in Duitsland. Beide proeven bestaan minimaal uit het uitwerken door hond en geleider van een 1000m overnacht spoor én schotvastheid.
De ORWEJA proef is voorbehouden aan honden die ingeschreven staan in het NHSB én moet een FCI-stamboom hebben.
De proef in Duitsland is voorbehouden aan HS, BGS en Dashonden (teckles) met een stamboom.

De sporen die voor de trainingen uitgezet worden zijn gebaseerd op de praktijk. Hierbij word een zekere fitheid en conditie van hond en geleider verlangd. Niet dat je een marathon moet kunnen lopen maar het uitwerken van een spoor kan fysiek belastend zijn.

Cursus informatie

Interesse?